LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Friday, April 24, 2009

IYE (nama keta aku)...dah tukar OREn KaleR



Al-Kisah...
Nak cite psl kete aku yg Comel nie...kete cari makan, kete susah senang ngan aku..tak sanggup rasa nak jual...walau adik lelaki aku slalu suh tukar kete lain..

Oleh krn dah di mamah tahun, maka sinar kilauannya makin pudar..& oleh kerana tu aku melayari laman web cari workshop yg ble cat ngan harga berpatutan...& terjumpa la laman web nie


Aku buat temujanji ngan Mr Joe..jmpa kat giant bt CaVes, dia nengok keadaan keta aku, dcss psl harga & setuju...

Keesokan arinya aku ada kije luar blah2 Sg Buloh so aku trus ke arah Paya Jaras (lokasi workshop tersebut), so aku singgah kejap nengok keadaan bengkel kete nie..& malam tu IYE di bawa utk proses cat-mengecat,he3...pic kt bwh ni pun aku amik dr blog bengkel tersebut...& hasilnya amat memuaskan ati aku...rasa hapi sbb IYE dpt baju baru...he3...

IYE sebelum di cat..kaler Hijau cair...






Hah...IYE dah bersedia utk berkhidmat...

eM..Aku amat berpuas ati dgn hasilnya, kemas & sama spt apa yg aku bayangkan...& terbukti ada anak bangsa kita pun ble buat sama KUALITI mcm bangsa lain...so nape tak sokong sesama kita...Tepuk Dada, tanya selera...he3....

P/s: IYE....kete yg memahami aku dlm byk perkara...aku slalu merayu...

"IYE..jgn la ko buat hal...aku tengah pokai nie....."

Ketuk2 tetiba meter temperature gerak balik...he....

"Menaceh IYE....cayang ko..."

Moral dr cite tu:


Slalu la mengambil ati kete anda, jika nak jual, jgn sesekali cakap dlm kete tu...nanti merajuk, masa tu la dia buat perangai, akan berlaku kerosakan itu & ini.....he3....kalu jadi pun, mgkn kebetulan je...tp kalu nak caya, apa salahnya....he3...


Sekian....

Thursday, April 23, 2009

KisaH Di Suatu Pagi...

Al-Kisah...
aku keboringan...
nie saje upload pic nie sbb dok ingat anak kat umh..he3..
kalu le dpt kat Payish nie..mesti dia ingat mainan dia...confirm masuk mulut..ha3...

Kadang2 pikiran berkecamuk, tergangu pikir kisah buang bb, dera bb...
binatang pun sayangkan anak...inikan pulak kita Manusia yg dibekalkan fikiran UNTUK BERFIKIR!!


KISAH DI pagi hari.............


Baru2 nie aku terjaga kul 3 pg....terdengar bunyi kucing mengeow kuat diselangi bunyi salakan anjing yang kuat...aku suh hsbnd menjengah tingkap,

"Da, anjing gaduh dgn kucing"
"Hah!"....

Aku berlari ke tingkap...
Ya!Allah, seekor kucing dikelilingi lebih 7 ekor anjing liar...
(di sebelah kawasan perumahan aku, ada projek rumah 3 tingkat under construction)
aku sedaya upaya menjerit2 agar anjing tu takut & lari...

"suh!suh!suhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!"aku cuba menghalau anjing2 dr tingkap umh dgn bersungguh2...

tp makin lama makin kuat anjing menyalak...aku suh hsbnd aku baling pe2 bg anjing tu lari...

"Nak baling mcm mana Da...umah kita nie mana ada balcony!"
"Hah!alamak, mcm mana ni abg, trun la, cepat la trun..cian kucing tu".....

aku mula gelabah....
Tp makin lama bunyi kucing mengeow makin perlahan....

meowww...meowww....
sayu bunyinya....
menitik air mata aku takkala melihat kucing tu dah digongong oleh anjing liar ke tempat pembuangan sampah.....
pagi tu aku susah nak lelapkan mata....
hsbnd aku perasan keadaan aku yg seolah trauma....

"Udah la tu Da...dah lumrah alam camtu...itu binatang,haiwan..cuba da pikir kalu manusia yg buat camtu sesama manusia...itu baru kekejaman, tu buang bayi...lagi la, buang kat tong sampah!....."

Aku diam, tp dlm ati mengiayakan apa yg dikatakan......tp aku akui, kata2 tu melega skit ati aku yg sdg gundah gulana....

Moral dr cite nie utk cmua
1) Aku bknlah seorg insan yg sukakan kucing, tp walau tdk suka, aku tdk benci...sekeras2 ati kita, tetap ada rasa SIMPATI, sbg seorg hamba-NYA

2) Binatang, jika berbuat perkara yg bersifat kejam, mmg nalurinya sbg haiwan yg tidak ada akal & pikiran, tp jika manusia yg ada akal & fikiran berbuat demikian, apakah GELARAN utk mereka ini, sama mcm haiwan atw lebih truk dr haiwan....


Mgkn isu nie dipengaruhi oleh sedutan 360 mengenai maid mendera bb...

entahlah.....tp sbg seorg wanita yg sudah bergelar IBU...aku dpt rasakan yg jiwaku jadi makin halus & mudah menitiskan air mata, pabila melihat kekejaman tak kira sesama manusia mahupun pada haiwan....
Hati Ibu....hanya ibu yg tahu...
Sekian..........

Wallahulam...

Wednesday, April 22, 2009

GambaR2 PayisH





Anak Mama umur sehari...
Cian anak Mama kena Vacuum....

Tenang ati mama nengok Payish

Al-Kisah,

sikit sgt pic si payish dlm blog aku nie(lain la kat friendster,byk pic dia je)..so,kat cni aku upload la skit sbyk wajah2 dia dr baru lahir smpai le skrg...sejuk ati nengok anak..tambah2 time pas balik kije...betoi la kata org..ilang penat nengok muka anak...

Friday, April 17, 2009

Rumah Ku Syurga Ku






Al-kisah...
ni lah umah aku...kecik je....he3
aku nie taksub kaler OreN + YeLLOw..

em..kat bawah ada la pic umah aku nie...nanti free aku upload lagi mana yg ada..










......nie la antara sentuhan susun atur frame gmbr kat umh aku....tak lain tak bkn hasil kerja
tangan hubby aku..he3

Patutnya pic nie letak kat bawah skit...tp dah berapa kali upload..kat cni gak dia nak dok...he3..
ni dapur umah aku...kabinet tu tempah kat kwn baik, Pn. Akma...he3....
sapa2 berminat nak wat gtaw la...harga berpatutan...(promote nampak)..hahahaha...
kem, apa lagi...belanja aku mamam la...











Hah..nie ada penambahan picture..







Gambar di sebelah tue hasil sentuhan hubby aku..
3 hari 3 malam dia bertungkus lumus nak siapkan art tue..











(bkn 24 hours la..he3...buat skit2)..
aku nengok je la..nak tlg pun tangan nie, bkn tangan seni, hu3...

betoi la kata org, org seni nie kesabaran dia tinggi skit(?*)..kalu aku yg buat kije2 mcm tu, tah aku ke mana, berus tu dah ke mana..he3
-*tertakluk pd individu

Actually, design tu hubby aku draw dlu atas kertas, pastu baru dia draw kat dinding bilik kedua...

Dah lama dah aku dok cni..thn 2007 tak silap..he3(pelupa)....sebelum tu menyewa kat apmt dekat area ctu gak...ala...umah flat je...tp so far menyenangkan ati..sbb ble buat ape2 kat umah sendiri..dulu dok umh sewa pun aku cat umh tu..tuan umah senyum je nengok..kat bwh ni pic dinding merah masa aku dok umah sewa dlu...jengx3













hah..ni aku jmpa pic2 umh tersimpan dlm lap top hsbnd aku....