LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Friday, May 22, 2009

Payish ngan kandang anginnya

Al-kisah..
Payish dah nak masuk 6 bln...
makin lasak..dah mula menungging2 nak merangkak...
Dah mula kenai org...& yg paling sadis...dah pandai nak jalan2 amik angin..hu3..

bila tak kuar 2 atw 3 ari mula la gelisah je...mcm2...



Oleh krn tak duk diam, aku & hsbnd decide nak bukak kotak Hadiah pemberian auntie aku...
kandang angin yg agak besar hingga memenuhi ruang tamu aku yg agak sempit, he3...nengok tu senyum je si Payish...ngada la tu...



Byk gak pic aku amik, ttp disbbkan kelalaian aku tak masukkan memory card dlm kamera & tak transfer ke lap top hubby...aku terpaksa delete byk pic dia dsbbkan memory dah full... & masa tu nak amik gambar property time inspection...

Peroz Yg Kreatif, Mak Labu Yg Rajin..he3...













Al-Kisah
dah lama aku nak upload mende alah nie..
tp buzi skit...nie baru ada masa nak wat..
adik lelaki tunggal aku kawin 27/10/08 aritu...time tu aku nyer due date utk bersalin 14/11/08..

tp memikirkan adik aku Cekgu & akan bercuti panjang...kami sekeluarga sepakat utk teruskan majlis & berdoa agar aku tak bersalin awal...siap pujuk2 bb dlm prut..
smpai dia merajuk tak mau kuar..
dah overdue plak..he3...

Hah ni antara pic masa majlis tu...kat atas tu rombongan blah kami nak ke blah pp...yg kat bwh, paling kanan, mak labu yg merah padam mukanya sbb ke hulu ke hilir..smpai pakcik2 buat air risau takut jatuh longkang..tak duk diam..he3..
buyung2 pun ble lagi gi ke sana ke mari survey brg2 utk wddg nie..maklum, opis aku ni dekat dengan syurga beli brg (jalan Tuanku Abd Rahman)..so mmg cnang la nak survey brg..he3...

Dr persiapan brg hantaran, pemilihan baju, buah tangan utk guest smua aku uruskan..sampaikan pemilihan kad kawin pun aku buat(siap sponsor lagi)...he3...biasa la ank sulung..lagipun mmg aku minat nak wat mende2 alah nie...walau perut tengah sarat time tu..

Waktu lunch je aku ilang...gie survey bunga paha, barang2 nak wat hantaran..he3...hsbnd aku la jadi org kuat mereka brg2 hantaran nie...kat bwh aku upload pic brg2 hantaran tu...


Ok...kat bwh nie antara proses yg aku lalui dlm pemilihan brg2 utk adik lelaki aku nih











Oleh krn dia kat JB & aku kat Kl, so smua final decision di buat melalui email, sms, mms..he3..so terpaksa la aku amik pic cth kad2 kawin yg ada...oleh krn tema kaler gold/coklat...maka aku pun cari la kaler yg selari ngan tema tsbt...Mama aku nakkan kad kawin tu jenis
pocket card..so memusing2 gak la aku mencari kad tsbt di sekitar Pertama Complex, Medan Mara & City Bazaar...hah, last2 kat dlm Pertama Complex gak jd pilihan...selesai sudah bab card tu...
Oleh krn nakkan kelainan, aku cari la sticker utk lekat kat buah tangan utk tetamu...
cari nun kat Puchong, Selangor..olh krn kesuntukan masa, aku guna je pic yg ada pd aku waktu adik convo..kebetulan isteri dia pun ada time tu..so guna pic yg ada je la...ini laman web kedai tu..harga berpatutan & pelbagai pilihan













Hah..dah lama dah berlalu..adik lelaki aku pun dah tak sabar nak menanti kelahiran anaknya pd bln Ogos nie..tak lama lagi Payish dpt Sepupu la..he3...ada la geng nak main coz di kabarkan sepupu payish tu mgkn geng main bola...he3...selesai sudah...bila la plak nk jd tukang cbuk utk majlis akan dtg..adik aku yg lain?...emmmm...cam lambat je lagi...he3....

Tuesday, May 12, 2009

Bila Hati Gusar

hai kengkawan...
em, sebenarnya tak dak mende menarik nak cite..
cuma amat letih memikirkan hal kije melibatkan bank2 di Malaysia nie...
sejak jd Valuer 2003 smpai la skrg,mcm2 perubahan yg diperlukan dlm profesion ni smpai satu tahap rasa nak resign je,terlalu berisiko.
Tp bila nak resign- mana nak campak komitmen yg terbina sepanjang bekerja, hu3....

tp betula la kata org tua2...nawaitu kalu betul, Insyallah ada jalan penyelesaian bg tiap perkara yg telah dibuat....

Smlm aku & Big Boss dah gie meeting ngan Bank C***,
Arini dah fax smua mende yg dia nak...
Esok?....masih menunggu apakah tindakan mereka....
Doakan la tak de pe2 yg buruk berlaku nyer.....
Amin


Tuesday, May 5, 2009

TAG dr Ibu Arifa & Pn Akma....

hu3...hamba dah kena Tag dr
Ibu Arifa & Pn. Akma...
ehem,bulatkan mata kalian bila membaca yek..
he3..

TAG- CABARAN LANGSING KAH DAKU?

1. Berapa berat dan ketinggian anda sekarang?
Berat sekarang 54kg dan tinggi 162cm


2.Berat yang paling tinggi dalam sejarah anda? Usia anda pada masa itu?
Huh..tak penah dlm sejarah berat daku naik begitu sekali, ehem 73kg...masa peknen payish...


3.Apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh langsing? dan kejayaan anda dengan makanan tersebut?
he3...mcm2 ada
1) G-fitt coffee (dr 64kg trun jadi 59kg)
2) JDM5 (dr 59kg trun jadi 54kg) :-) hapi....


4.Berat yang paling rendah yang pernah anda dapat ? Usia anda pada ketika itu?
soalan paling bes, sbb ble tulis ngan bangga nye..he3..sblm kawin berat 48kg je..he3...bes nye....tp itu dulu la...hu3


5. Anda pernah sertai program pelangsingan? nyata kan kejayaan anda.
Tak pernah..tak cukup budget..hu3


6.Apakah diet yang anda ambil untuk memiliki berat anda paling terendah?
Entah la...makan nasi sehari skali je kot..tp kdg2 terbabas gak...ha3


7. Apakah yang menyebabkan berat anda naik mendadak?
time nak jadi seorg ibu, time tu la naik mendadak..he3...


8. Apakah Target anda untuk kurus selepas ini?
Honest, 50kg...tp skrg relaks je...sbb dah ble pake baju2 lama, cuma kebaya je blom lagi, tggu 50kg baru nak pakai, he3


9. Miliki gambar anda dahulu dan kini?
Ya.


10.sila upload ok?
*Esok mama payish geledah album lama k..he3




Jengx3.........Ha3..ni je la pic yg ade....






Time tu mmg betoi2 kurus....mcm rangka daaaaaaaaaaaaaaaaaa..tp skrg..pipi tu tak taw nak kempiskan camne...hwaaaaaaaaaaaaaaaaaa






Pic sblm peknen...............


ha3...aku ada satu suprise utk Puan Akma...ingat tak pic nie?ha3


11. Kawan yg anda ingin Tag 'cabaran langsing kah daku' ini adalah:
Puan Ima

Glory Beach Resort..santai2 kan diri..hu3

Al-kisah,
ari sabtu baru ni aku bercuti2 la kat tempat nie..
"Glory Beach Resort, PD"..
chck in ari sabtu pg...ahad dah balik KL...kira kejap je...
Apmt nie di taja oleh bapa mertua ku& berkumpul la cmua adik beradik hsbnd aku kat cni..utk mengeratkan siratulrahim di samping berehat2 tenangkan fikiran, pewitttttt....

aku pun tak der mende nak citer dah..cuma bersyukur sgt sbb Payish sgt la sporting nyer..tak meragam langsung..hapi je...smpai cmua heran sbb tak dengar dia nanggis langsung..cuma biasa la, bila mulut dia dah berkumat-kamit mcm nak menjampi serapah, aku cepat2 lari ke dapur..apa lagi bancuh susu la...bab lain dia mmg penyabar tp kalu bab nak susu, sori naik lori la kalu nak tunggu...ha3........Payish, payish.....

kat bwh ni ada le pic dia...smpai skrg tak tumbuh rambut lg..smpai mak mertua aku kata mcm Upin & Ipin..bezanya Payish tak dak twin :-)



em..aktiviti lain kat Pd ni ialah mandi kat swimming pool, gie pasar malam kat ctu.& mandi laut..hsbnd aku, adik, abg & kakak dia cmua terjun laut...em, aku?...mintak maap la...aku ni mmg tak minat aktiviti melibatkan laut ni...yg aku suka sekdar berjalan di tepi laut, & main di gigi pantai...org sastera mmg poyo camtu kot, ha3....



em...tp ada satu bende je aku rasa ralat sgt...sbb tak dpt gie Ladang Ostriches...terbayang2 je...hu3...& ada le skit peristiwa yg tak menyenangkan ati...salah sendiri... :-(