LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Friday, May 22, 2009

Peroz Yg Kreatif, Mak Labu Yg Rajin..he3...













Al-Kisah
dah lama aku nak upload mende alah nie..
tp buzi skit...nie baru ada masa nak wat..
adik lelaki tunggal aku kawin 27/10/08 aritu...time tu aku nyer due date utk bersalin 14/11/08..

tp memikirkan adik aku Cekgu & akan bercuti panjang...kami sekeluarga sepakat utk teruskan majlis & berdoa agar aku tak bersalin awal...siap pujuk2 bb dlm prut..
smpai dia merajuk tak mau kuar..
dah overdue plak..he3...

Hah ni antara pic masa majlis tu...kat atas tu rombongan blah kami nak ke blah pp...yg kat bwh, paling kanan, mak labu yg merah padam mukanya sbb ke hulu ke hilir..smpai pakcik2 buat air risau takut jatuh longkang..tak duk diam..he3..
buyung2 pun ble lagi gi ke sana ke mari survey brg2 utk wddg nie..maklum, opis aku ni dekat dengan syurga beli brg (jalan Tuanku Abd Rahman)..so mmg cnang la nak survey brg..he3...

Dr persiapan brg hantaran, pemilihan baju, buah tangan utk guest smua aku uruskan..sampaikan pemilihan kad kawin pun aku buat(siap sponsor lagi)...he3...biasa la ank sulung..lagipun mmg aku minat nak wat mende2 alah nie...walau perut tengah sarat time tu..

Waktu lunch je aku ilang...gie survey bunga paha, barang2 nak wat hantaran..he3...hsbnd aku la jadi org kuat mereka brg2 hantaran nie...kat bwh aku upload pic brg2 hantaran tu...


Ok...kat bwh nie antara proses yg aku lalui dlm pemilihan brg2 utk adik lelaki aku nih











Oleh krn dia kat JB & aku kat Kl, so smua final decision di buat melalui email, sms, mms..he3..so terpaksa la aku amik pic cth kad2 kawin yg ada...oleh krn tema kaler gold/coklat...maka aku pun cari la kaler yg selari ngan tema tsbt...Mama aku nakkan kad kawin tu jenis
pocket card..so memusing2 gak la aku mencari kad tsbt di sekitar Pertama Complex, Medan Mara & City Bazaar...hah, last2 kat dlm Pertama Complex gak jd pilihan...selesai sudah bab card tu...
Oleh krn nakkan kelainan, aku cari la sticker utk lekat kat buah tangan utk tetamu...
cari nun kat Puchong, Selangor..olh krn kesuntukan masa, aku guna je pic yg ada pd aku waktu adik convo..kebetulan isteri dia pun ada time tu..so guna pic yg ada je la...ini laman web kedai tu..harga berpatutan & pelbagai pilihan













Hah..dah lama dah berlalu..adik lelaki aku pun dah tak sabar nak menanti kelahiran anaknya pd bln Ogos nie..tak lama lagi Payish dpt Sepupu la..he3...ada la geng nak main coz di kabarkan sepupu payish tu mgkn geng main bola...he3...selesai sudah...bila la plak nk jd tukang cbuk utk majlis akan dtg..adik aku yg lain?...emmmm...cam lambat je lagi...he3....

1 comment:

AkMa said...

dah nak meletup ke?cepatnyerr..hehhehe

larr boy gak ker?