LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, June 16, 2009

Aktiviti Pengubat Ati Bila Anak Tiada di sisi...

Payish ada dgn Mak TOk Dr ari Selasa lepas hingga la Ahad baru nie. mak tOk janji nak antar jumaat tp ujung minggu lepas baru dpt jmpa Payish.

JUMAAT:
Oleh sbb busan sgt, ari jumaat lepas kije, abah bawa mama gie makan kat Restoran
My Mom's Chicken Rice (Linda Onn nyer tu). segan plak mama nak amik gambar, tp kat cni mama attach resit makan kat ctu. bkn pe, kat ctu ada menu yg mama & abah order. bOle la cuba yek menu tu. mmg sedap nasi ayam Cik Linda Onn popular nie. bkn sekadar pada nama je la, rasanye mmg ok. Mama & abah berhajat nak bawa mak TOk mamam kat cnie. Insyallah. Sesape nak cuba rasa, bOle la pegi..tp kalu time kOrang gie tu, jgn la marah mama payish jika kesedapannya tak spt yang dibayangkan ..tapi personally mama payish bOle bagi 4 from 5 stars la...


Sebelum tu, mama gie Ampang pOint, survey legging utk payish. Cari kat Mom's Care spt yg disarankan Oleh ibu Ariffa dlm blOgnya..cantik legging kat ctu tp byk pilihan utk gugurl..design utk boboi skit je (mama terlupa yg anak ibu arifa gurl, tu sbb dia sarankan gie cna, he3). so mama jejalan la pusing2 dalam ampang pOint tu, jmpa kedai Brands Outlet. Kat ctu byk jual baju branded cth Baby Gap. mata mama dah berkenan legging belang2, trus sambar RM16.90 sehelai. tp tak berkesempatan pakaikan payish sbb dia demam ari ahad tu...demam rindu la tu..he3..mgkn sbb nak beralih bulan kot. sO far payish tak penah demam lagi, pas injectiOn slalunya kepala dia panas skit,pas tuam tak lama tu ilang panas. tu sbb mama & abah gabra je bila payish demam..cian tgk dia..nasib baik dia tak banyak meragam..cuma nak kita dOk dekat dia, layan dia sepenuhnya...

SABTU:
Mama & abah gie Selayang Mall. Memula gie karaOke bOx. Dpt la lepas geram nyanyi 3 lagu sOrang. Suara? mmg sumbangsih lah..he3..tp masa nyanyi ati dOk ingat payish..dlm kete tak tahan sgt , trus nangis, tp nasib baik abah tak nampak, lagipun mama selsema, so bOle la cover. bkn pe, nanti mama kena peleceh ngan abah. dia kata, nengOk la nanti sapa yg tingat payish. mama ingat bOle tahan, rupenya mama yg berambu air mata..iye la mana ada ibu yg sanggup berpisah ngan anak walau seketika..hu3....tak kuat mama payish nie...


Pas karaOke abah tanya mama, nak nengOk wayang tak?kebetulan dah lama mama tak tgk wayang dah. dlu dekat 2 tahun setengah kawin tak dpt bb lagi, sO time tu mmg selalu nengOk wayang. Oleh krn mama minat citer melayu, maka abah kena ngikut la walau hakikatnya abah suka citer Omputeh(:-). Citer mama tgk?taraaaaaaaaaa.....Jangan Pandang Belakang Congkak. Mama bagi 3 stars la. bOle la gelak2, lawak gak la....nengOk wayang kul 9.20 mlm...pas tu balik umah, lengang je...penangan hilang anak..hu3..sepi umah ku...


AHAD:
Mama & ABAH melawat Pak Ngah (abg husband aku) yg baru dpt bb. Cumel, nama Nur Arissa Damia. Payish dpt sepupu lagi.
Ptg tu amik payish kat Tanjung Malim kul 6.00 ptg...malam sampai umah tu baru perasan Payish tak berapa sihat..mama & abah cium payish puas2..rindu...


MORAL dr citer ini: Jangan tinggal anak anda di kampung (walau hajat dihati hanya untuk seketika),
nanti badan anda aje di sini tetapi ati anda dah lama melayang di Kampung...hu3..serik dah..
sekian

No comments: