LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, June 23, 2009

JALAN2 HUJUNG MINGGU


ari sabtu baru nie aku tak ke mana-mana, memerap je kat umah ngan payish sbb hubby ada kije.so ari ahad tu, mama nengOk payish dah gelisah, taw la mama yg payish nak jalan,busan dok umah (mama dia pun sama,he3).

So abah ajak gie Bukit bintang..ala, mama tak minat la tempat camtu.so,tukar plan,gie Central Market(CM).ush,dah lain sgt CM ni.time cintancintOn ngan abah dlu,rajin la gie cni(mengingatkan mama kisah kasut abah ilang masa semayang kat surau CM,he3)...
Olh krn byk barangan kesenian yg berwarna-warni,maka amatlah terujanya si payish ni.tak senang duduk,kepala ke kanan, ke kiri, ke atas(tgk lampu).


abah berenti kat depan kedai gambar,cuci 4 keping pic payish.cumel pic anak mama(sapa lagi nak puji kan..he3). Adik2 yg tengah nunggu nak cuci pic tu cbuk dok agah payish.apa lagi, tersenyum ala macho (kening terangkat, mcm kening shin chan!)...

payish ni pantang awek senyum, asal nama perempuan, mudah je nak senyum manja...tp kalu sama jantina ngan dia, ble buat muka blur!!huh, ada gaya2 Shin chan nih, jgn2 penangan sbb mama suka nengOk kartun tu masa peknen dlu, hu3...

Kat CM, mama jejalan cuci mata je, pastu makan kat food court kat tingkat 1.ush, dh upgrade, dasyhat, dlu sempOi2 ja..skrg bkn main teratur&cantik tertarik. kat bwh ni mama upload pic suasana kat CM...


pas makan2 mesti nak jalan lagi, sO mama ajak abah gi Petaling Street..tp abah mcm tak berapa hapi.dia kata brg sana mahai.mama just nak cuci mata je.abah setuju.ush,lawa sungguh beg kat ctu,rambang mata mama.nasib baik tak gaji lagi,kalu tak mmg dah nak rembat beg kat ctu.tp itu la, nak kena pandai tawar menawar,tp sbb tak confirm nak beli,tak berani la mama nak deal,kang tak pasai kena tarik tangan bila tak jadi beli(sbb kwn mama penah kena,dpn mata mama,hu3).


Masa jenjalan tu mama tak perasan si payish ni tangan dia cepat je mencapai, alih2 dia tarik rambut Minah Salleh kat ctu.agaknya dia geram kot tgk rambut kaler kuning tu.terkezut aku.Nasib baik la minah salleh tu tak marah, dia nengOk payish pastu cakap "U like my hair?"...terkebil2 payish...hah padan muka,buat nakal lagie..he3




Tgk tu muka payish, mata membulat je nengok nkiri kanan..ha3

hah, betul la si payish ni suka gurl, amOi2 tu lambai2 kat dia, ble dia babai balik!bila ah chong agah dia ble buat muka tak bersalah!!abah senyum je nengOk gelagat payish. he3...bila dah nak masuk 7 bulan nie,mama perasan payish dah pandai buat perkara2 kat bwh nie:


1) Pandai bai bai
2) Tepuk - Give Me 5
3) Genggam- tutup and buka tangan bila org nyanyi Cak Cekok Udang Gamit


Perkara2 kat atas nie dia pandai buat bila balik dr KPG aritu, mak tOk dia la ajar..hu3..yg abah lagi la, ajar payish buat bunyi2an...kempiskan pipi & bunyi upmah..tp benda ni sekali sekala je dia nak buat..

apa mama ajar..he3...mama cuma taw membebel & bagi pesanan penaja kat payish.setap kali nak antar dia kat bb sister, mesti cakap,

"Payish, arini jgn buat perangai taw,nanti org tak suka..behave taw!"

itulah pesanan penaja mama tiap2 pagi kat dia..he3(mcm la dia paham).tp alhamdulilah,sepanjang bawa dia umah org/org dtg umh mmg dia berkelakuan baik la.tp bila ngan mama&abah je..jengx3...sendiri mau taw la..ha3..SEKIAN...


3 comments:

AkMa said...

suker payish jalan2 yerr..meh jalan2 kat umah aunty plak..payish ajak mama dgn abah yer..hehhehe

syahza said...

huhuhuh..

u like my hair?

Linda said...

To AKMA:
aiseh, kalu mama Qamarina&Qis buat makan2, mama angkut payish sekali...serbuuuuuuuu!!!