LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Saturday, November 28, 2009

BUKIT MERAH LAKETOWN

Salam...
Ni mamapayish ada kat Bukit Merah Laketown..sambut befday payish kat cni..
Mama cuti isnin depan..so lama skit kat kpg..nanti mama update citer yer..

Ni payish tengah bergumbira mcm taw je nak sambut befday dia kat cni :-p

Tuesday, November 17, 2009

PRIHATIN

Salam kepada pembaca sekalian...

"Tangan yang memberi lebih baik dr yg menerima"..


Oleh itu mama minta pada teman2 sekalin, sama2 lah kita membantu golongan yg amat memerlukan bantuan ini....
Sumbangan kita walau sekecil mana sekalipun, tetapi dgn niat kerana Allah, Insyallah besar ertinya buat mereka & besar ertinya di sisi Allah..



Untuk keterangan lanjut, ble la klik link di bawah

Rumah Titian Ashraful Rohaniah
http://rumahtar.blogspot.com/

rtar@streamyx.com

Contact Person:
Pn. Rohana Saidin
013-4550013/ 05-6237530
No.53B, Kg Selabak Luar Batu 3,
Jln Changkat Jong
36000 Teluk Intan Perak

How to contribute to RTAR
CIMB acct name : Rumah Titian Ashraful Rohaniah
acct no: 080212 52940051
Semoga dipermudahkan urusan
AMIN

Saturday, November 14, 2009

Aksi Payish







Salam semua... Baru ni mama ada belikan payish sepasang baru Upin & Ipin
beli kat Bangunan PKNS Shah Alam..
kebetulan rambut payish mmg tak berapa ada sejak bb lagie,
so mmg kelakar le nengOk dia pakai baju tu..terbayang je aksi Si Upin & Ipin...betul3!!!Mama juga ada beli legging kat cni..http://babykidslove.blogspot.com/
sock dia pun chantek2..tp nak upload maleh sbb network kat bt caves ni asyik prob..aiseh!




Ni si payish membuas, memanjat je kije dia..
pic ni, abahnye yg amik masa mama sibuk dok packing CD customer...



Sayalah ipin ...he3...
Tak dah pe dah nak citer..cuma skrg ni badan dia dah naik skit sejak dah bagi makan bubur..alhamdulilah..selera makan dia ok..TQ pd kengkawan yg banyak bg idea kat mama utk sediakan bubur2 sedap utk payish..

menaceh yer


k...daaaaaaaaaaaa

Wsalam

Wednesday, November 11, 2009

Saya OK






Salam semua,ni baru bangun dr tido..arini free tak der nak pek barang, cmua barang untuk COD sekitar sg buloh..lepas kul 5 ptg...
So far semua dah kembali pulih tmasuk semangat mamapayish ni..sblm ni agak gusar tp alhamdulilah berkat petunjuk ilahi skrg lebih tenang..syukur..
Sebagai selangkah ke depan tdk menoleh ke belakang, mamapayish membuat pengumuman penjualan CD baru di mamapayishonlineshop. Ini sbg langkah jangka panjang di mana mama mahu menambahkan lagi pilihan kpd pengguna. CD yg mama jual sebelum ini hanya sesuai utk bb sekitar 3kg-13kg sahaja & dgn adanya CD baru ia ia muat utk bb dr 3kg-18kg!
Antara lain, mama yakin, CD ini akan mempunyai kawalan harga yg agak baik krn ia tertakluk kpd harga standard penjualan di mana rakan niaga tdk dibenarkan menjual kurang dr harga yg ditetapkan pihak pengeluar. Bila mama ber YM dgn pengeluar jenama tsbt, mama terbuka hati utk membuat sistem barter dgn beliau di mana pihak kami masing2 bertukar2 CD yg dijual utk review performance.

Setelah menggunakan 3 kali barulah mama membuat keputusan utk join sbg rakan niaga. Melihatkan pd prestasinya & juga keikhlasan pihak pengeluar jenama, maka mama dgn hati yg gembira menyatakan persetujuan utk melibatkan diri dgn jenama ini.

Berkenaan dgn kerja mama skrg, kerap menjalankan marketing ke bank sekitar daerah petaling. Walaubagaimanapun, dalam mggu ini, akan aktif utk marketing sekitar KL juga. Setakat ini, beberapa cawangan Maybank telah mula memberi kes kpd kami...syukur alhamdulilah..sekurang2 nya berbaloi usaha kami. (mama & valuers di cawangan termasuk manager kami).
Branch Manager kami pun tdk putus memberi semangat..al-maklum tdk semua memberi kerjasama semana kami menjalankan marketing...bebrapa mggu yg lepas mama bpeluang utk menjalankan lawat periksa sebuah rumah teres 2 tingkat yg hendak di beli oleh seorang DJ yg terkenal...sebelum ini pun ada value beberapa properties kepunyaan artis2 m'sia..aiseh ni bkn utk apa2 tujuan cuma rasa teruja krn ble tahu serba sedikit mengenai mereka melalui kerjasama sebegini, bole tahu how humble they are walau bergelar artis :-)
Bkenaan My payish...spt biasa makin aktif & rasa thibur dgn keletah manjanya..al-maklum 2 thn lebih kami kesunyian krn tiada cahaya mata, syukur tuhan mengurniakan rezeki buat kami..Payish anugerah yg tdk terhingga dr ilahi utk kami. Bln ni genap setahun umur payish ..terbayang suasana berpantang di rumah ibu..rasa rindu pd mereka..kebetulan tahun lepas, sewaktu bpantang, cuti sekolah..semua adik beradik ada tmasuk adik mama yg bekerja sbg guru...di tatang bagaikan permaisuri...ada dayang2 utk membantu siang & malam :-)

Ya!Allah...kuatkan la semangatku dalam menempuh dugaan krn kdg2 nampak kuat di luar kdg2 goyah guna hati di dalam...hanya keimanan pd mu yg menguatkan daku melalui liku2 kehidupan ini.....

Actually 31/10-1/11 haritu mama gie berehat badan di Bidara Puteri Resort, Melaka..tido sana semalam sahaja..tp suasana di sana kurang mengembirakan..mgkn sbb bkn cuti sekolah..bila naik ke tingkat 8 bangunan itu, hanya 2 pintu yg ada penghuni (tmasuk bilik mama). Aiseh...nak kuar malam pun tak berani..malam tu payish tak mahu tido, kebetulan dia cirit-birit, tp si payish ni sejak lepas berpantang dlu, merata bawa berjalan ke kelantan, perlis, tido hotel tido chalet, resort tp tak penah meragam..tp malam tu dia tak mahu tido, nak berkepit je..nangis pun tutup mata..aiseh bila jadi gtu mama cakap kat abah, jom balik KL (masa tu kul 3 pagi). Hish...ada plak pagi2 buta ni nak balik, ngarut la mama (abah payish mengomel)....alhamdulilah, kul 4 pg camtu payish akhirnya tido....

Satu hari tu mama tgk citer TOWER 13..aiseh mama cakap kat abah..mcm penah tgk je tmpt ni mcm sama je yek..abah diam...pastu menyahut..ye la da...sama la, dia shooting kat cni..aiseh!patut la kan...he3....

Bayar RM180 semalam tp suasana & keadaan bangunan kurang memuaskan..balik dr sana, mama jmpa beberapa laman web yg memperkatakan tentang resort tsbt..betul la...pertamanya, keadaan pintu bilik resort yg tdk menyakinkan dr segi tahap keselamatan, kedua, banyak taik burung di sepanjang floor, ketiga dr segi view mmg bagus, semua menghadap ke laut, cuma belakang resort ada hutan...agak menyeramkan & ada baca satu blog dia kata mcm ada kubur kat belakang resort (allahualam)...mama dah lalui & rasanya takkan suggest pd kwn2 utk bercuti..:-P

Ok la..mama nak sambung tido..malam ni payish tak berjaga pula..nyenyak tido..banyak main di umah bbsitter kot.


Saturday, November 7, 2009

KOSONG 2


Salam semua..

mm..sebenarnya rasa amat sedey harini..kesian kat pembaca, selalu sangat ada citer tak hapi..


Harini, dalam sejarah mama rasa malu sangat2..malu yg tak dapat disembuyikan..spt dimalukan...


apa pandangan org pd aku?mereka tentu membuKa laman web ku & memandang sinis pd ku...krn apa?krn ada thread yg memperkatakan bkenaan diriku...

Ya!Allah, jgn lah menggunakan cara begitu utk mengaibkan org lain...


Dalam hal ini, tdk guna mama bermati-matian mengakui yg mama tdk bersalah krn mama percaya Tuhan itu maha mengetahui & lagie mama juga manusia biasa, tdk lepas dr kesalahan..ttp DEMI ALLAH mama tak penah menabur fitnah kpd pelanggan mama/sesiapa yg berurusan dgn mama bkenaan dirinya. Benarla dOsa memfitnah lebih besar dr membunuh krn kesannya amat mendalam..


Ahli2 di forum bkenaan..mama tak minta anda percayakan mama bulat2..cuma berilah sedikit ruang pd mama, jangan menerima bulat2 apa yg dikatakan...kadangkala ada saje cerita tambahan utk menyedapkan lg cerita kita & membuat org bertambah simpati pd kita..


Di sini mama rasa amat malu kpd OTAI2 yg dah lama meniaga CD, krn apa?krn semacam sudah wujud fenomena di mana peniaga2 online yg baru saling bercakaran krn biz...

Walhal, mama tdk ada bermusuh dgn mana2 pihak..cuma baru ini mama kurang senang krn nama mama digunakan atas urusan perniagaan pihak yg tdk btanggungjawab.


Sungguh mama rasa malu kpd infomer tsbt krn sepatutnya dia di beri kebebasan utk membeli di mana2 yg dia suka, ttp tpaksa mendengar 2 sumber yg bercanggah. Maafkan mama..sungguh mama malu bila ber YM ngan dia, byk lagi benda lain yg boleh difikirkan oleh beliau dr melayan isu PELIK spt ini..mama rasa bersalah yg amat pd pelanggan tsbt (rasa malu yg amat!)...& mama telah berjanji takkan mengheret dia dalam kancah ini...mohon maaf...



Kpd Saudari X..jika benar apa yg dikatakan oleh informer tsbt, maka Mama tdk sesekali menghalalkan perbuatan itu, krn ia ibarat menabur pasir ke periuk ku. Mama tdk mahu menjadi hipokrik dgn mengatakan yg mama REDHA utk kali ini, krn apa?krn mama rasa maruah & reputasi seolah2 dipijak2, dimalukan...

Pihak Admin telah membuang thread tsbt & meminta maaf krn tdk mengambil langkah awal membuang thread tsbt. Mama akui, perkara begini tak boleh dielakkan krn kdg2 terlepas pandang, mereka juga manusia biasa spt kita.....


Seperkara lagi, buat saudari x, saya tahu kamu akan membaca tulisan ini..krn apa?

krn akan terus menggunakan apa cara utk menjatuhkan saya & menyakitkan hati saya


Di sini skali lagi sy ingin jelaskan yg sy tdk menipu pelanggan sy dr mana sumber sy ambil..

krn apa?


Cuba anda letak diri anda dalam diri saya....anda berniaga gOreng pisang...& gOreng pisang anda laris..krn anda menggunakan TEPUNG X sbg resepi rahsia...jd, jika ada org bertanya anda, di mana anda beli TEPUNG X??


Anda akan beritahukah?


Semua org hendak menjaga periuk nasi mereka..tp mama bersyukur krn Reseller mama tdk ambil pusing di mana mama ambil stok..jika ada yg bertanya pun mama dah beritahu siap2, yg mama ble bagi harage ni..tp jangan tanya di mana mama ambil...so far semua ok, tdk timbul isu ini..


Jadi, kesimpulan di sini..jika ada insan X beritahu...Oh Si Polan amik dr Si Polin...& ada yg bertanya saya...maka jawapan saya, Ya pun bkn, TDK pun bkn..krn apa...krn org yg kurang cerdik pun taw jawapannya...Jika saya berkata BKN, maka akan ada ptanyaan seterusnya..kalu bkn kat si POLAN, amik dgn siapa pula???

Soalan yg akan menjerat saya sendiri...jadi jangan salahkan saya jika saya tiada jawapan. Krn ya & bkn ibarat sy meletakkan diri sy di tengah2 duri...



Di sini mama ingin katakan pd Saudari X, yg sudah tu sudah lah..malu sungguh bila kita berkelakuan begini..krn apa?tindakan ini langsung tdk menunjukkan kematangan kita...Mama akan berhenti bicara mengenainya setakat ini sahaja. Itu janji mama, krn apa?krn mama tdk mahu ada peniaga2 baru yg serik utk berniaga & lagi mama kasihan kpd pembaca mama krn harus berkerut2 memikirkan bagaimana situasi yg sebenar..cian mereka


Buat saudari X, ini janji mama..apa yg dia buat selepas ini mama tdk akan ambil pusing..terserah..& jika dia masih membuat cerita2 bkenaan diriku..maka kalian menjadi saksi yg daku tdk menghalalkan tikaman yg melibatkan maruah ku & keluarga ku...& lagi jangan ditanya thread mana cerita kurang elak itu blaku, krn daku tdk mahu memanjangkan cerita



Buat semua, mama tdk akan berhenti di sini..alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan..jadi...bila dah bermula dr bawah, & sdg meningkat naik, inilah dugaan yg ada..yg mana kalu kita tdk kuat...maka kita akan menyerah kalah...menyerah sblm berjuang beerti kalah!...mama lebih MALU jika itu tjadi pd mama...Mama akan terus berusaha utk memajukan mamapayishonlineshop...buat semua mama tdk minta anda menerima kata mama bulat2 cuma jadikan ini sbg renungan kita bersama...manusia tdk lepas dr kesilapan & hati2lah melalui kehidupan krn kdg2 ada gunting dalam lipatan...& ada musuh dalam selimut...jaga diri anda baik2...

Sekian..maap jika ada salah & silap..



Ikhlas

MamaPxxx