LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, December 23, 2009

Payish dah Umur Setahun Sebulan

Salam kepada semua, aduhai lama sudah ku tak update blOgku ini :-p
Ok..citer ni dah makan dekat sebulan baru nak publish, tp tak pe la kan sbb citer ni citer kosong je, bkenaan sambutan befday my payish.
Bulan lepas, 26/11/2009
genap setahun umur Payish. Mama buat majlis simple je kat Bukit Merah Laketown, bersama ahli keluarga belah mama.



Ni la wajah befday boy yang kacak mcm abahnya
(P/s: saya belajar buat DELETE ni dr Pija (Siti Sifir), Tq so much dear, banyak dah saya minta tolong dia ni, menaceh bebanyak yer dear. Masa first nak cuba, ada prOb, kelam kabut sy col pija, ehem, Pija yg cool menjawap dgn tenang skali...adeh, best la u Pija :)

Ni la kek si payish, adeh, kek sempOi je sbb kami sekeluarga tak suka sangat makan kek, sambutan ala kadar sahaja :-)


Nie mama & abah tolong payish potong kek, bila dah besar skit, potong sendiri ye payish :-)



Hah ni pic candid, abah payish terlentok ngan topi2 skali hahahaha


Ok, majlis di sambut di
"LakefrOnt Villa Bukit Merah LaketOwn ResOrt, Perak"
Cousin mama tlg tempahkan apartment 3 bedrooms ni dr seorang lelaki budiman bernama Pak Hassan
dapat la harga spesel RM200
kalu tak harga biasa RM450 semalam
TQ Anyah



View Tasik, mmg tenang skali.
Payish pun suka, dok berlari sana sini :-p
Pastu menyinggah La Bukit Merah Water Theme Park,

3 org berkecuali, Mama, mak tok & mak lang
sbb?
.:KAMI TAK SUKA SANGAT AKTIVITI AIR:.
he3...



Ni pic auntie payish yg cumel2 belaka, Mak Tam, Mak Lang & Mak Usu


Payish dapat hadiah baju dr Pak Ngah


Payish galas beg hadiah dr Opah,
ehem opahnaya tak sabar nak tgk payish gie sekolah agaknya :-p



Ni payish & cousin nye, Daniel Nye Nyel
~Mak Tam & Pak Ngah~


Pic ni semua kecil2 kan,
he3 sbb upload dr FB mama adeh maleh nak pilih pic dalam lap top, banyak sangat, so mama upload mana yg sesuai aje la ye..Ni pic Mak Lang Payish, Mak Tok Payish & Mama Payish tengah baik melantak SATE



Ok2, itu je la kot...adeh payish dah setahun bila nak tambah bb ni???
Thn depan la kot, Insyallah :)
Pada kengkawan jOm add mama kat FB yer,
"semOga anak Payish mama akan menjadi anak yg soleh & berjaya dalam hidup"
AMIN
P/s: nanti mama upload plak pic sambutan belah keluarga abah payish yer. adeh lembab bab2 update ni kuang3..
Wassalam
Ikhlas,
Mamapayish



Friday, December 4, 2009

Dunia penuh penipuan :-p

Aduhai..kenapa la dalam dunia ni mesti ada 'penipu'?
mcm2 cara dibuat utk dapatkan duit dr sumber yg tdk halal.
Cerita ini tdk ada kaitan langsung dgn urusan biz mama, cuma cerita ini bkaitan cerita peribadi sahaja. Aduhai..dalam daku berjaga2 tak penah kasi peluang utk ditipu, terkena juga.
Pengajaran berharga dalam hidup daku.

Cerita apa?
aduhai, biar la org yang terdekat sahaja tahu...yg penting anda sekalian, berhati2 dengan orang asing yang tidak dikenali..kadang2 kala tanpa sedar, kata2 mereka yang nampak ikhlas boleh menyebabkan anda percaya mereka & kesannya anda kehilangan $$$ yg jum nya tak mgkn bole di jumpai di tepi jalan :-p.

Aduhai..
daku redha kali ini, kerana ia berpunca dr kelalaian daku sendiri, kebodohan sendiri.
Percayalah, lepas peristiwa ini, tak mgkn daku akan melayan manusia2 yg mendekati ku dgn seribu satu tawaran yg maha menarik :-p
Daku ada baca paper, dah tahu itu tipu, tp tak tahu la...kenapa..aduhai benda dah nak jadi..yg penting anda diluar sana, jangan beri peluang kpd mereka2 diluar sana utk mendekati anda jika ditawarkan dgn benda2 yg menarik krn...rambut sama hitam, hati lain2...

INI PENGAJARAN BERHARGA DALAM HIDUPKU.....