LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, July 28, 2009

RONDA2





Hah..nape payish mcm asyik je tu..he3..kalu nak taw kena layan citer mama ni sampai abis...
Sonok sungguh bila adik beradik dtg umah. Riuh rendah bila berjumpa. Si payish pun bkn main sonok lagi ada org melayan bagai raja. Kalu tinggal mama & abah, mula la dia buat perangai nak memerap, tp bila ada org lain mai melayan, amboi2 sonok main tak hingat punye.
Ari jumaat malam lepas, pak ngah payish dtg dr Jb sbb ari sabtu nak gie pertandingan ayam serama (ceh, sempat lg tu beli 3 ekor lg anak ayam serama)...sabtu ptg, mak lang payish plak sampai coz UiTM cuti seminggu dsbbkan krn virus babi melanda (direct je la cnang). So, ahad tu mamapayish ajak la pak ngah & mak lang payish gie warehouse sale kat stadium shah alam. Abah payish tak ikut sbb dia kena gie Klang, cari org berkenaan kes tuntutan insurans.



Sempat Mak Lang & Payish bergambo


Antara barang jualan kat Warehouse Sale tsbt


Aiseh, mgkn sbb dah last day, tak byk brg menarik. Selalu mama gie warehouse paling kurang RM50 mesti abis, ni kuar RM8 jerk itupun ble benda2 yg mama rasa tak perlu tp mcm murah so rembat je la. Mak lang payish je sempat merembat bed sheets offer 80%(mama tak teruja sgt sbb rasanya sale di SOGO lagi best, hu3).

Pastu kitaorg gie lepak kat Restoran Upin & Ipin terletak tidak jauh dari pejabat dan studio Les 'Copaque (kawasan perniagaan berdekatan TESCO Extra). Sampai dalam kul 3.30 ptg. Ingat nak makan ringan2, tp tukang masak plak blom sampai, kul 4.30 camtu baru ble order makan. Olh krn kami smua pun agak kenyang lagi sbb lunch tu makan McD (pak ngah belanja) kitaorg minum je la kat ctu. Masa sampai restoran si payish tido..nyenyak krn keletihan....


Payish melentok di sisi Mama

Tiba2 dpt msg dr Mak Tam, katanya mak tok nak 3G nak nengok si payish. so dengar bising2 terbangun la si payish ni dr tido. Bila celik je, mulut riuh menegur gambar2 hero kesukaannya di dinding restoran...aiseh ni pic kitaorg makan lepas balik dr Shah Alam..mama dah cuba letak kat bwh, kat cni gak dia nak dok...nak bagi korang terliur kot tgk makanan sedap2 kat bwh ni..he3...

Pak Ngah & Mak lang makan ngan berselera sekali (Restoran di Gombak)


Suasana di Restoran Upin & Ipin


Pak Ngah merenung masa depan..ngeh3


Payish teruja ngan gambar2 di sekeliling nya yg penuh ngan kartun animasi pujaan ati!


Pas minum kitaorg gie kedai Geng yg menjual pelbagai brgn cenderamata berkaitan Upin & Ipin nih. Mama belikan beg sekolah, kotak pensil, keychain dan pen kat ctu. Khas utk Mak Usu payish yg amat meminati Upin & Ipin. Payish plak jadi tak keruan kat ctu..smua benda kat ctu nak di capai!membulat je mata sbb nengok byk sgt kartun pujaan ati..he3...
mggu ni mama mgkn nak gie warehouse kat pdg jawa...sape nak kirim, meh la...upahnya - tax mamapayish 30% ngeh2....

2 comments:

AkMa said...

meriah la umah no..

Linda said...

sonok bila berkumpul nie..he3