LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, July 29, 2009

TERHARU!

ehem..tepat kul 12 tadi mama di kejutkan oleh abah payish. Mamai2 mama nengok abah payish bawa sepotong kek secret recipe. Hush terkejut mama! mana tak terkejut, selalunya befday mama ni payah benar abah payish nak ingat. Penah dlu dekat nak kawin, abah payish ble lupa befday mama!gara2 sibuk buat persiapan kawin. Kecik ati mama, hu3, time tu mama bagi hints nak makan kek ble dia tak dpt tangkap!hu3..



Masa awal kawin pun gtu, slalunya dia akan wish tp bkn ari lahir mama la...sbbnya...lupe....gtula selalu..tp thn ni lain skit, tu yg tajuk jadi TERHARU...ada kek utk mama & ada kejutan KFC kul 12 malam..ngeh3...terkebil2 nak makan KFC tengah malam ni...
Beberapa ari sblm ni, abah hadiahkan mama HP Sony Erisson model k618i, hp ni dia nak bg time befday mama tp sbb ada benda tak dijangka berlaku, so abah kuarkan jugak la hp yg nak diberi pd hari lahir mama. Abah taw perangai mama yg tak suka beli hp baru (sbb susut nilai tinggi,he3). Sepanjang hidup mama ni, penah skali je beli hp yg baru, yg lain cmua 2nd hand...
So abah belikan yg 2ndhand, katanya beli kat mudah.com (harga dirahsiakan oleh beliau walau telah didesak berkali2 tak mau gtaw)..Mama hapi sgt sbb tak penah abah payish ni jadi romatik camni sejak kawin..thn lepas mama nangis mcm nak rak sbb abah lupa befday mama, dah la time tu pregnant, sedih ati...tp dia pujuk mama bawa gie makan malam..ngeh3...


Buat Mr Fairoz..menaceh sbb akhirnya berjaya ingat befday mama yer (nak sebut i luv u kat cni mcm geli plak, he3)...menaceh sesangat beli HP yg amat mama perlukan setelah 2 hp mama rosak di kerjakan si payish...hu3

Nota Kaki: aiseh befday abah payish 7/8 nie...nak buat suprise pe yerk?....buat2 lupe bleh dak?tak yah beli adiah...ha3...kijam, kijam...

8 comments:

AkMa said...

bestnye besday pesen hang..handphone tu..i likeee...

Happy 29th b'sday..aku doakan hang penjang umur,murah rezeki dah bahagi selalu bersama keluarga terchenta..

Momma Mia said...

Hepi besday mamaPayish

AniZa said...

epi beshday mama payish... (nk wish skali lg nie.... hahahahaha)
semoga pjg umur, murh rezki & sihat selalu.... amin...

Linda said...

menaceh smua...dah 29 taun daku nie...he3..cam tak caya (aiseh)

hajarus said...

hepy besday mama payish... semoga panjang umur, murah rezeki, kekal bahagia disamping family & semoga sihat selalu... AMIN...

nadnye said...

Happy Birthday.. seronoknya... ingat jugak dia akhirnya..surprise lagik.. mesti teruja
Akak nie dah lapan tahun kawin.. kdg mmg dia terlupa almaklum saja busy dengan keje... tapi dah tgh ke masuk ptg baru nak wish lepas tu mesti beli kek makan anak beranak...
I accept him as it is.. yang penting dia cuma ingat kat anak dan bini dia bukan orang lain... takde la nak surprise2 nie

Linda said...

TO Hajarus: TQ yer hajar!

Linda said...

TO NADNYE: sama le kak, slalu hsbnd sy pun buzi jarang ingat tarikh2 penting nie..he3...tak pe la, yg penting dia cayang anak bini sudah la kan kak..he3